När du får känslan att ”här trivs jag”. När du kan utföra uppgifter utan besvär, då har du rätt belysning. Det är naturligtvis fler parametrar som ligger under begreppet ”rätt belysning”, men ”en bra känsla” och ”inga besvär” är en bra början.

 

För dåligt ljus för att utföra en uppgift, t ex att läsa, bländande armaturer, felriktade armaturer eller för starkt ljus kan vara delar som påverkar att det inte känns bra. Dessa faktorer kan också vara orsak till t ex nackont, när man omedvetet lutar kroppen för att undvika obehag. Fel i ljusmiljön kan också orsaka trötthet i ögon och/eller huvud, där för stora kontraster mellan ljus och mörker kan vara en orsak.

 

För att skapa en behaglig miljö är omfältsljus att föredra. Det vill säga ljus på väggar. Omfältsljus hjälper till att sudda ut hårda kontraster, som kan uppstå om man sitter i mörker med bara ljus på arbetsområdet på skrivbordet. Omfältsljuset bidrar till att man också känner sig piggare och det ökar prestationen.

 

Känner du att det är något i din ljusmiljö som inte är riktigt bra? Hör av dig så tittar vi tillsammans på detta.

 

 

 

 

 

 

 

Atmosphere Light är ljusdesign med inriktning mot företag och deras interiöra och exteriöra miljöer. Vill ni höra mer om hur jag kan hjälpa er? Kontakta mig på 073-585 24 40 eller info@atmospherelight.se.