Arbetar nu med ett ljusprojekt hos Pia och Jesper på STF Lugnåsbergets Vandrarhem. En oas i en lugn och lantlig miljö med fantastiska omgivningar. Har presenterat ett ljuskoncept till deras utomhusmiljö. Ledorden som är viktiga och som jag haft med när jag utformat ljuskonceptet är TRYGGT, HÅLLBART och TILLGÄNGLIGT. TRYGGT kommer det att upplevas när man undviker bländande armaturer, när man belyser vertikala ytor och när det installeras ljus i områden som idag ligger i mörker. HÅLLBART genom att arbeta med låga ljusnivåer och ljusstyrning och TILLGÄNGLIGT genom att installera mer armaturer än vad som finns idag, eftersom vissa platser i området upplevs mörka och otillgängliga i och med att det saknas ljus.

I denna miljö tänker jag arbeta med olika typer av ljus så som indirekt ljus, vertikalbelysning, rundstrålande och riktat ljus och även ljus i olika nivåer/höjder så kallad ljustopografi. Det viktiga är att få en balans mellan mörker och ljus, att inte få förstora kontraster mellan de mörka och ljusa delarna i området. Detta är än mer viktigt när vi pratar exteriöra miljöer jämfört när vi pratar interiöra miljöer. Inomhus finns nämligen väggar, golv och tak som tar hand om ljuset och reflekterar det ut i rummet igen, vilket inte gäller på samma sätt i en utomhusmiljö.